Полицаи предотвратиха спиране на движението в Борован
Полицаи предотвратиха спиране на движението в Борован / netinfo

Протестът на фермерите във врачанското село Борован бе спрян от 80 полицаи, които не позволиха животновъдите да излязат на пътното платно и да блокират движението.

Повече от час и половина продължи напрежението между млекопроизводителите, полицаите и служители на община Борован. Още в самото начало протестиращите бяха предупреждавани, че действията им са незаконни, защото кметът на общината Петър Цветковски не е дал разрешение за митинг.

Въпреки това животновъдите опитаха и бяха възпрени от мощен кордон от четири редици полицаи. Част от протестиращите дори пробваха хитра тактика да излязат на пътното платно, играейки хоро, но и това не се получи. Водачът на фермерското недоволство Адриан Цаконски каза, че ако наистина е постигната договореност за субсидиите, протестите ще спрат. „Ще направим среща, щом е решен този проблем, с министъра, за да видим за решаването и на другите проблеми. И ако имаме одобрението и започнат да се решават – ще прекратим простестите, ако не ще продължим. Това вече предстои да проучим въпроса”, каза Андриан Цаконски пред Дарик.