Пловдивският кмет казва за балите във вторник
Пловдивският кмет казва за балите във вторник / netinfo

Ще обявя окончателната си позиция за софийския боклук във вторник, когато ще е готов възложеният от мен доклад на екоексперти за състоянието и свободния капацитет на пловдивското сметище в Цалапица, заяви днес новият кмет на Пловдив Славчо Атанасов.

Той отрече да е променил мнението си, макар че досега винаги категорично е твърдял, че е против приемането на допълнителни количества бали след депонирането на договорените 200 000 тона, което трябва да приключи до седмица. И в предизборната кампания, и сега съм категоричен, че пловдивският интерес – и екологичен, и финансов, ще бъде защитен в максимална степен, каза Атанасов и добави: Засега нещата са в посока да не приемаме допълнителни количества.

Според временно изпълняващия длъжността кмет на София Минко Герджиков, анексиране на договорите с Пловдив и Карлово засега не фигурират сред вариантите, обсъждани в Столична община. Мислим за по-близки дестинации, защото депонирането в Цалапица и Карлово излиза много скъпо, каза Герджиков пред Дарик.