Млад мъж от Пловдив твърди, че се е пострадал след лечение в една от поликлиниките в града. Той е получил изгаряне на гърба след физиотерапевтични процедури. Пловдивчанинът твърди, че не е бил предупреден за опасностите, които крият нагряващите лампи, предава NOVA.

Мъжът твърди, че буквално е бил изтезаван след посещение в една от поликлиниките в града. Повод за това негово твърдение е изгаряне на гърба, което той е получил след физиотерапевтични процедури. Пловдивчанинът казва, че не е бил предупреден за опасностите, които крият нагряващите лампи.

Васил Радев от Пловдив е диагностициран с дискова херния в кръста. След направено лечение му е назначена физиотерапия.

Бяха ми направени 4 процедури. Последната беше с мощни лампи, които нагряваха целия гръб. След приключване на физиотерапията изключиха уреда, който ме облъчваше. Лошото беше, че не ме предупредиха да се пазя от самия уред, който все още пари. Аз без да искам съответно се залепих за него и стана тежко изгаряне”, разказва той.

Така Васил прекарва нощта с дискомфорта от раната, която нагорещената лампа е предизвикала при допира с кожата. На следващия ден той показва изгарянето на лекар, а той съответно му назначава лечение с медикамент, а раната е третирана с друга нагряваща лампа, която е трябвало да подобри състоянието му.

„Раната не се затваряше, ставаше все по-зле. Като допълнение към самата рана се получи обрив, който с всеки изминал ден ставаше все по-голям”, казва Васил Радев.
NOVA