Александър Николов
Александър Николов / БГНЕС
Стойността на проекта ще е 180 млн. лева
В Плана за възстановяване и устойчивост е предвиден проект за енергийно ефективни общински системи за външно осветление на обща стойност 180 млн. лева. Това отговаря министърът на енергетиката Александър Николов в писмен отговор на въпрос от народния представител от парламентарната група на ГЕРБ-СДС Стефан Апостолов.

Министър Николов добавя, че проектният фиш предвижда с част от тези средства да бъдат финансирани проектите, които са включени в списъка с резервни проектни предложения по процедура "Рехабилитация и модернизация на общинската инфраструктура - системи за външно изкуствено осветление на общините" по програма "Възобновяема енергия, енергийна ефективност,  енергийна сигурност", финансирана по Финансовия механизъм за Европейско икономическо пространство 2014 - 2021 г.

Фишът е публикуван на страницата на инструмента "Следващо поколение Европейски съюз" към версията на Плана за възстановяване и устойчивост от 15 октомври 2021 г. и оттогава не е претърпял съществени промени, уточнява енергийният министър.