Председателят на КЕВР Иван Иванов
Председателят на КЕВР Иван Иванов / БГНЕС
Питейната вода в София е една от най-качествените не само в България, но и между столиците в Европейския съюз. Това каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов на заседанието на постоянно действащата подкомисия за наблюдение на дейността на КЕВР към Комисията по енергетика по повод статус в социалните мрежи от събота на депутата Таско Ерменков, в който се намекваше, че има проблем с качеството на водата в София. Иванов допълни, че гражданите на София не бива да имат абсолютно никакви притеснения по отношение на качеството на водата.

"Софийска вода": Питейната вода в София е чиста, безопасна и с отлични качества

От дружеството "Софийска вода" опровергаха още през уикенда каквито и да е спекулации и фалшиви новини по отношение на питейната вода в София и бяха категорични, че водата в столицата е чиста, безопасна и с отлични качества.

ГЕРБ дават Ерменков на прокурор

Председателят на КЕВР посочи, че по този повод е поискал незабавно от "Софийска вода" да информира комисията за резултатите от измерването на качеството на питейната вода за град София. В отговор Иванов е получил категорично изявление, че никъде няма какъвто и да било проблем с качеството на питейната вода в столицата, като в доказателство на това е получил от изпълнителния директор на дружеството Арно Валто данните от всичките над 50 измервателни контролни точки. Освен това чрез сайта на "Софийска вода" всеки гражданин може на специална интерактивна карта да провери данните на всичките показатели, по които се определя качеството на питейната вода.

Таско Ерменков се извини

Иван Иванов категорично заяви, че човекът, който е подал на Таско Ерменков сведенията, че има проблем с качеството на питейната вода в София, е "един злонамерен лъжец" и не трябва на основа на слухове да бъде стресирано населението на София и на България.
БТА