Пет години затвор за шофьора на колата, в която загина Кембъла
Пет години затвор за шофьора на колата, в която загина Кембъла / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Софийският градски съд осъди на пет години затвор Боян Георгиев за това, че на 17 март миналата година, след като катастрофира в пияно състояние близо до столичния хотел „Плиска”, е причинил смъртта на Емил ТрифоновКембъла, возил се с него. Георгиев ще трябва да изплати и обезщетение на близките на починалия в размер на 100 000 лева.

След изслушването на медицинска и авто-техническа експертиза по случая стана ясно, че обвиняемият е карал със 135 км/ч. по „Цариградско шосе” при разрешени максимално 80 км/ч. Георгиев си призна пред съда, че е изпил две големи водки заедно с Кембъла, който въпреки това е помолил своя приятел да откара.

Трифонов не е бил с колан, когато подсъдимият набил спирачки ненавременно и забил колата в стълб край пътя. Според авто-техническата експертиза, ако Георгиев е карал с позволените 80 км/ч., той не би могъл да предизвика катастрофа.

По време на предварителните пледоарии прокуратурата поиска четири години затвор за подсъдимия, а адвокатът на частните обвинители – родителите на Трифонов – обезщетение в размер на 500 000 лева.

След прочитането на присъдата родителите на Кембъла казаха, че не познават Боян Георгиев, който никога не е идвал да говори с тях след инцидента. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд.