Пеевски: Обвиненията на Пенгезов будят смях у мен
Пеевски: Обвиненията на Пенгезов будят смях у мен / снимка: Sofia Photo Agency

Депутатът от ДПС Делян Пеевски заяви, че обвиненията на председателя на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов будят у него съжаление и смях. Пеевски заявява категорично, че "никога и по никакъв повод не е натискал това лице нито лично, нито чрез други хора, както то твърди".

Пенгезов нито ме интересува, нито някога ме е интересувал, за да му обръщам такова внимание, казва депутатът в интервю за pik.bg.

"Не мога да повярвам, че всички в тази държава изкупват вините си през Делян Пеевски. Наистина ли всеки виновен в тази държава оттук-нататък ще оправдава греховете и престъпленията си с мен", пита Делян Пеевски.

Ден след като стана ясно, че срещу него ще бъде повдигнато обвинение за злоупотреба с евросредства, в изявление пред медиите Пенгезов подробно разказа за причината да бъде разследван. Той ясно очерта връзката между обвиненията, които прокуратурата ще му предяви в понеделник, с процедурата за избор на административен ръководител на Софийския апелативен съд. По думите му разследването срещу него е „изплувало" в момента, в който е решил да се бори за втори ръководен мандат. С проблемите си Пенгезов свърза името на главния прокурор Сотир Цацаров, а за поръчител на атаката съдията посочи депутата от ДПС Делян Пеевски.