„Парламентът на Атака ще бъде разтурен, ако не спре с шума
„Парламентът на Атака ще бъде разтурен, ако не спре с шума / netinfo

Столичната община настоява за спазване на обществения ред в близост до сградата на Президенството, където е разположен палатковият лагер под надслов „Народен парламент", организиран от партия „Атака”. В писмо до коменданта на мероприятието Десислав Чуколов заместник-кметът на София Юлия Ненкова уведомява, че са зачестили сигнали от служители, работещи в близост до Президентството, които не могат да извършват служебните си задължения заради високия шум. Това е в нарушение на разпоредбите на Наредба № 1 за обществения ред и опазване на общинските имоти на територията на Столичната община.

В писмото се настоява за предприемане на незабавни мерки за спазване на обществения ред и намаляване на звука, за да не се възпрепятства нормалният процес на работа на институциите. В случай, че това не бъде изпълнено, Столичната община ще прекрати мероприятието. От общината припомнят, че мероприятието е съгласувано по реда на Закона за събранията, митингите и манифестациите.

Във връзка с изпратеното писмо лидерът на Атака Волен Сидеров заяви намерение за среща със заместник-кмета Ненкова. Срещата ще се проведе в Столичната община.