Овчаров и Борисов пак се скараха
Овчаров и Борисов пак се скараха / netinfo

Столичният кмет Бойко Борисов категорично ще се кандидатира за президент. Това прогнозира министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров.

Според него по този начин в началото на есента Борисов ще избяга от отговорност като обвини държавата, че не му дава достатъчно пари. Овчаров припомни, че бившият секретар на МВР е отричал, че ще бъде кандидат-кмет на столицата.

Министърът отрече твърденията на Борисов, че е сред червените кандидати за президент.

Думите на кмета, че около Топлофикация-София са стояли обръчи от фирми на БСП, са нагла лъжа, заяви още министърът на икономиката и енергетиката.

БСП няма и не е имала представители в ръководството на Топлофикация-София през десетте години от управлението на задържания за пране на пари директор Валентин Димитров, каза министър Румен Овчаров. Той напомни, че проверката в дружеството, започнала през февруари, е по негова инициатива, както и тази от началото на април.

По думите му Валентин Димитров е освободен като директор по искане на държавата, а не на кмета Борисов.

Ако Румен Овчаров се кандидатира в момента, няма да го изберат и за домакин на жилищен блок, съобщи на брифинг кметът на София Бойко Борисов.

Той допълни, че твърденията на Овчаров са изградени на основата на лъжи и че е смешно да се твърди, че проверките в Топлофикация не са били поръчани от общината.

По повод обвиненията на енергийния министър за това, че Бойко Борисов не е работил срещу Маргините, докато е бил в МВР, кметът отговори, че материалите срещу двамата братя, помогнали за ареста им, са събрани още по негово време.