/ iStock/Getty Images
Приключва монтажът на ледената пързалка, която е подарък за празниците за жителите и гостите на града от община Разград, съобщиха от пресцентъра й. Съоръжението се намира на площада пред Общинския културен център.

Официалният старт е в 13.00 ч. на 1 януари 2022 г., но при интерес още днес, на 31 декември, след 14.00 ч., ще бъдат допуснати деца за пробно пързаляне, допълват от общинския пресцентър.

Пързалката ще е с работно време от 10.00 до 22.00 ч. всеки ден в продължение на два месеца. Осигурено е допълнително осветление от два 400-ватови прожектора, а през нощта съоръжението ще се охранява.

Ползването на пързалката, с размери 22,5/15 м, ще е безплатно за посетителите. Всяка сесия ще е по 30 минути, като на леда едновременно ще бъдат допускани до 20 души. Преди да стъпят там, в обособен пункт до фургон за съхранение на допълнителните атрибути, те ще получат кънки със техния номер.

Инструктор ще напътства посетителите на ледената пързалка, ще съдейства и общински служител, също обучен предварително.

Община Разград призовава посетителите на пързалката да я използват внимателно и да се съобразяват с указанията на инструкторите. Безплатната ледена пързалка е част от празничните прояви в програмата на община Разград за коледните и новогодишните празници.
БТА