Отново не допуснаха д-р Здравко Георгиев при сестрите
Отново не допуснаха д-р Здравко Георгиев при сестрите / netinfo
Д-р Здравко Георгиев отново не е бил допуснат на свиждане с медицинските сестри в затвора в Триполи. Този път властите на затвора дори не са разрешили закупената за медиците храна да им бъде внесена. Това съобщи за Дарик самият д-р Георгиев.

Той обясни, че в четвъртък са чакали до 13 часа и чак тогава са разрешили половинчасово свиждане, но само на него: „Сега простo сме в шах. Тук пробват всички варианти – телефони, срещи – и няма отговор, няма официално разрешение и това е”.

Д-р Георгиев каза, че не им е даден отговор защо не са могли да внесат храната при сестрите. Той коментира ситуацията така: „Отново започват да ни извиват ръцете, за да покажат, че по начина, по който се говори в България и в Европейския съюз, все пак те са силните”.

„В четвъртък буквално ни бяха седнали на главата, седнали над нас, като че ли кой знае какви тайни ще кажем. А да не говорим за това, че до ден днешен, това са вече месец и десет дни, те не са посетени от адвокат.

По отношение на интервюто със Сейф ал Ислам, в което той казва, че сестрите няма да бъдат екзекутирани, д-р Георгиев заяви: „Това е толкова разнородна информация, че вече не знам какво да мисля, защото има малко разминаване. То си излиза в пространството, ясно е, че Сейф ал Ислам така би трябвало да каже. Вие я знаете тази игра – въпросът е да ни извиват ръцете и ние да се чудим по какъв начин да тълкуваме думите им”.