Отложиха делото срещу Маргините за 12 януари
Отложиха делото срещу Маргините за 12 януари / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Софийският градски съд отложи за 12 януари делото срещу братята Красимир и Николай Маринови – Маргините. Причината за това е тежкото здравословно състояние на Иво Карагеоргиев, който също е подсъдим по това дело.

Тримата, заедно с Бисер Илиев, Стефан Рангелов и Веселин Тошевса, са обвинени в подготвяне на покушение срещу генерала от запаса Любен Гоцев, разстреляния Иван Тодоров – Доктора и бизнесмена Никола Дамянов.

Иво Карагеоргиев страда от болест на сърцето, която не позволява участието му в съдебните процеси. Той може да бъде излекуван чрез коронарография или поставяне на байпас единствено след неговото съгласие. Неговият защитник адвокат Любомир Владимиров заяви, че друг подсъдим и брат на Иво Карагеоргиев – Светлин, който почина внезапно в дома си през август – е страдал от същата болест, а двамата братя са били фамилно обременени от нея.

Следващото заседание по делото ще се проведе на 12 януари, когато бъде изслушана нова съдебно-медицинска експертиза, която има за цел да установи здравословното състояние на Иво Карагеоргиев.