Откриха мъртъв 30-годишен военен, прострелян в главата
Откриха мъртъв 30-годишен военен, прострелян в главата / снимка: Sofia Photo Agency, архив

30-годишен командир на охранителен взвод от военно формирование 52090-Долна Митрополия е намерен прострелян в главата в дома си, съобщи заместник военния прокурор полк. Георги Лазаров.

На 7 февруари 2013 г. около 8.21 ч. е получен сигнал на тел.112, подаден от бащата ма мъжа от град Червен бряг, който е съобщил, че се е случило нещастие с 30-годишния му син Павел Г.

Пристигналият екип на Бърза помощ е констатирал смъртта на младия мъж. Поради обстоятелството че става дума за млад военнослужещ и смъртта му е настъпила при неизяснени обстоятелства и причини, за случая е уведомена регионална служба Военна полиция и Военно-окръжна прокуратура-Плевен.

Местопроизшествието е посетено от разследващ военен полицай, експерт криминалист, съдебен лекар, както и от военен следовател за оказване на методическа помощ при първоначалните следствени действия.

Извършен е оглед на местопроизшествието, което се намира в дома на починалия Павел Г. При огледа на трупа, съдебният лекар е констатирал слепоочно-тилно нараняване от дясната страна на главата от огнестрелно оръжие, което е най-вероятната причина за смъртта. Открито е и оръжието с което вероятно е прострелян починалия.

Това е личен пистолет „Макаров”, законно притежаван от жертвата с разрешително до 2017 г. Открита е също гилза от същия пистолет, а в дупка на стената е открит и куршум. Веществените доказателства са иззети за понататъшно изследване, което ще бъде извършено при експертизи по време на досъдебното производство.

Полк. Георги Лазаров каза, че на този етап от разследването е рано да се каже дали се отнася за насилствена смърт или за самоубийство и в момента се работи по всички версии. Предстои събиране на още доказателства, установяване и разпит на свидетели, както и още експертизи.

Тялото на Павел Г. е намерено от баща му в приземно помещение на двуетажната къща, в която той живеел заедно с родителите си и дългогодишната си приятелка, с която съжителствал на семейни начала.

Зам.-военният окръжен прокурор каза още, че по тялото не са открити следи от насилие, а смъртоносният изстрел е извършен от упор. За сега няма данни за употреба на алкохол и наркотици като е иззета кръв за експертиза. Няма данни и за скандали в семейството и за заплахи, не е открито и прощално писмо.

Към момента няма информация починалият да е имал задължения към банки. Той е работел като командир на охранителен взвод от състава на 52090-Долна Митрополия.

Други новини от Плевен