Откриха извършителя на взрива в Твърдица
Откриха извършителя на взрива в Твърдица / netinfo

Полицията откри извършителя на взрива в град Твърдица от 10 ноември, съобщи директорът на Областна дирекция Полиция-Сливен комисар Христо Григоров. Тогава около 2 часа пред питейно заведение в центъра на града бе взривен лек автомобил „Лада”. Устройството бе подхвърлено под автомобила. С колата са пристигнали двама роми от новозагорското село Баня и две техни приятелки-проститутки.

В заведението те се скарали с двама местни мъже. Всички са били много пияни, не са се познавали предварително. След конфликта единият от местните е отишъл в дома си и взел взривното устройство.

Извършителят е 27-годишният Диян Т. Той е криминално проявен, осъждан е два пъти за кражба. Диян е първи братовчед на Пламен Трухчев, който преди няколко години уби по особено жесток начин Пламен Михнев. Извършителите не са задържани, тъй като подбудите за постъпката са хулигански.

Очакват се експертизите на ДОТИ-София за вида на взрива. Срещу Диян ще бъде повдигнато обвинение за противозаконно държане на взривни вещества и поставянето на взрива под колата. Наказанието за извършеното престъпление е от 1 до 8 години лишаване от свобода.