Стока за хиляди левове откраднаха от два магазина в столичния квартал „Св. Троица”. Магазините се намират в търговски център – а  кражбата става в нощта срещу Ивановден.

„Извършителите са разбили магазина, като са откраднали артикули и пари. Всичко е на обща стойност около 1700лв. Чистачката ми звънна и ми каза, че има нещо странно в обекта. Когато пристигнахме на място разбрахме, че освен моят магазин са разбити и още обекти“, разказва потърпевшата Емилия Дженайат, цитирана от NOVA.

Тя добавя, че няколко дни преди кражбата вижда група хора, които оглеждат магазина, без да влизат в него и това й прави сериозно впечатление. Казва, че със сигурност ще монтира охранителна система в магазина си.

„Ние сега не работим. Когато дойдохме имаше липси за около 1500лв. Става дума за мъжки якета, които лесно могат да бъдат изнесени“, разказва друг потърпевш – Николай Николов.

На кадрите се вижда, че един от крадците се заключва в магазина на Николов, а други двама разбиват магазина, за да могат да го изкарат.
NOVA