Остава тежко състоянието на пострадалите родопчанки при катастрофата в Испания
Остава тежко състоянието на пострадалите родопчанки при катастрофата в Испания / ThinkStock/Getty Images

Продължава да е тежко състоянието на двете пострадали родопчанки при катастрофата в Испания. Фанка Бодурова и Нежка Годунова са в болница с множество травми, като няма никаква промяна в състоянието им от снощи.

"В постоянна връзка сме с консула и посланика на България в Испания. Получаваме пълно съдействие и информация за тяхното състояние", коментира кметът на Неделино Боян Кехайов.

Тридневен траур в Неделино заради загиналите жени при катастрофа в Испания

Три жени от Неделино са починали при инцидента на магистрала близо до Мадрид. Бисерка Ковачева и Милена Михайлова са издъхнали на място при катастрофата, а Светла Карамитева е починала по-късно в болницата.

Областният управител на Смолян Недялко Славов и кметът Кехайов са провели днес среща с близките на загиналите, като са поднесли съболезнования и от името на правителството, като са ги уверили, че имат пълната подкрепа на държавата и общината.

"Правим всичко възможно да задвижим необходимите процедури, за да се пристъпи към докарване на телата от Испания към Неделино. Разговаряхме и с работодателя на загиналите жени, той също пое ангажимент да помогне финансово", добави Кехайов.

Жените са заминали за Испания, като сезонни работници, за да берат ягоди. Загиналите оставиха шестима сираци.

От днес до понеделник е обявен тридневен траур в Неделино.