Опозицията призова за протестен митинг в четвъртък
Опозицията призова за протестен митинг в четвъртък / netinfo

Пространството около българския парламент да не бъде вече зона за сигурност, такива законодателни поправки ще внесат в парламента от опозицията. Нейни представители подписаха общ призив към гражданите, да се включат в общонационалния митинг-шествие в четвъртък, когато в Народното събрание ще бъдат дебатите по вота на недоверие към правителството с основен мотив неговата корумпираност.

Опозицията приканва в четвъртък гражданите мирно да кажат “Не на управляващата мафия”, “Вън от крадците от властта” и “Не по гилдии, не по браншове, а всички заедно като нация да свалим корумпираната върхушка, за да й поискаме отговорност”, обяви председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и добави:

„Предсрочни избори за стабилна България – с нова съдебна система с европейски доходи”.

Призивът беше подписан от ГЕРБ, “Атака”, СДС, ВМРО, “Ред, законност и справедливост”, БЗНС, “Българска нова демокрация” и ЗНС. Представител на Демократи за силна България не присъства на срещата. От останалите партии обясниха, че до края на деня текстът ще бъде подписан и от тъмносините.

Шествието в четвъртък ще започне в 12.30 часа от пилоните на НДК, ще премине по бул. “Витоша” и ул. “Раковски” и ще завърши в 14 часа на площад “Народно събрание”. Около парламента протестиращите ще стоят докато приключат дебатите по внесения вот на недоверие към кабинета. Обмисля се митинг да има и в петък, когато ще бъде гласуването на искането за оставка на кабинета.