ОП „Транспорт” работи без никакви компромиси, твърди Мутафчиев
ОП „Транспорт” работи без никакви компромиси, твърди Мутафчиев / cнимкa: Sofia Photo Agency

Не са допуснати никакви компромиси при реализирането на проектите по ОП „Транспорт” през първата година на нейното реализиране. Това заяви транспортният министър Петър Мутафчиев при откриването на Годишен форум за представяне на напредъка ОП „Транспорт” 2007 – 2013, информира агенция „Фокус”.

Днешният форум е повод първата годишнина от одобрението на Оперативна програма „Транспорт”, като основна нейна цел е осигуряване на модерна и безопасна транспортна инфраструктура, коментира Петър Мутафчиев. Той допълни, че Министерството на транспорта осъзнава своята отговорност по отношение на изграждането на най-големите проекти в страната и че има какво да научим като нова страна членка на Европейския съюз. Министър Мутафчиев определи ОП „Транспорт”, като една от най-сложните. Основен приоритет е бил и остава отличната подготовка на проектите, стриктното спазване на процедурите, като и прозрачност в работата, коментира транспортният министър.

По думите му това са трите основни стълба, които са ключови. Доказателство е успешното начало – договорът за метрото, като бенефициент е „Метрополитен” ЕАД, с подписан договор на 1 декември. Това е първият голям инфраструктурен проект по нашите европейски програми, допълни министърът. Усилия трябва да обединят местна власт, държавна власт, неправителствени организации, медии и други, допълни Петър Мутафчиев.