Охранители от частна фирма участвали в грабеж на офис
Охранители от частна фирма участвали в грабеж на офис / netinfo

Двама охранители от частна фирма в Бургас са съучастници в грабеж от офис, съобщиха от полицията. Те са помагали на касоразбивачи да проникнат в помещението и са ползвали служебен автомобил. Действията на охранителите са били наблюдавани от полицията известно време, а цялата банда от пет души била задържана от полицаите непосредствено след грабежа, допълват от бургаската полиция.

Установено е, че гардовете – 27 и 32 години, работещи в бургаската охранителна фирма “Аркус СОТ”, са откарали трима касоразбивачи със служебния “Опел Астра” до офиса на фирма “Металик” в квартал “Победа”. След това обяснили на охрана в „Металик”, че правят оглед.

Оставили колата на разстояние, достатъчно за да сигнализират на грабителите, ако се появи истински патрул или друг автомобил. След отмъкването на 11 500 лева от касата на фирмата бандата тръгнала от мястото и тогава била задържана.

Тримата касоразбивачи – Валентин Пешев, Ганчо Димитров и Иван Сталев, на възраст между 27 и 30 години, са задържани в ареста, а двамата гардове, които им помогнали за грабежа, са освободени под гаранция.

От полицията засега не назовават имената на охранителите, но смятат, че бандата е вършила и други обири, като се работи по тези случаи.

Други новини от Бургас