/ netinfo
Следовател от Окръжната прокуратура в Бургас получи обвинение за принуда над полицейски служители. Освен работата си в Следствието Иван Христов участвал и в стопанисването на заведение в Слънчев бряг, собственост на съпругата му.

Повдигнаха обвинение на следователя от Несебър Иван Христов

През юни миналата година заведението било посетено от германски турист, приятел на диджея в бара. Между двамата възникнал спор и при тръгването си туристът заплашил, че ще извика полиция. На метри пред бара обаче Христов настигнал германеца, напръскал го със спрей и с още няколко души му нанесли побой и му отнели лични вещи.

Свидетели на побоя подали сигнал на тел. 112, на който се отзовали двама полицаи. На място обаче ги чакал Христов, когото те познавали като влиятелен следовател, и се намесил пряко в работата им, а после настоял да не се отразява присъствието му на местопроизшествието.

Следователят Иван Христов: Живея скромно, почти в казармени условия

Полицаите го послушали, но впоследствие уведомили своите преки ръководители и по случая било образувано разследване.

Христов е обвинен за това, че с цел да уреди собствените си интереси е злоупотребил с властта си и е оказал натиск над полицейски служители. Предвидената присъда по тези две обвинения е лишаване от свобода от 2 до 8 години. На Христов е наложена мярка за неотклонение „подписка”.