Обсъждат изграждането на нов национален стадион
Обсъждат изграждането на нов национален стадион / снимка: БГНЕС, архив
Обсъждат изграждането на нов национален стадион
65912
Обсъждат изграждането на нов национален стадион
  • Обсъждат изграждането на нов национален стадион

Правителството ще подкрепи кандидатурата на България за домакин на Евро 2020 г., съобщи спортният министър Мариана Георгиева.

На следващото правителствено заседание ще бъдат обсъдени подробности. Георгиева допълни, че ще започнат и разговори за изграждането на още един национален стадион.

„В аванс ще кажа, че държавата е в съзнание и в отговорност, че ще подкрепи тази кандидатура. Въпросът е да кажем как изглежда конкретно тази подкрепа. Днес набелязахме мерки в разговори с Българския футболен съюз да обявим конкретните параметри. За реновиране на Националния стадион „Васил Левски”, но също така по-сериозният ангажимент - за стъпка по изграждане на нов национален стадион”, обясни спортният министър.

По думите й обаче Министерството на младежта и спорта не може да изработи самостоятелно етапите, свързани с финансовата част. „Имаме съзнание, че това ще го сторим в близките дни съвместно с БФС и другата седмица ще бъда по-конкретна за точните разчети на ангажимента”, добави Георгиева.

Кабинетът е одобрил и Национална програма за развитие на физическото възпитание и спорта за периода 2013-2016 г. , която включва и изграждане във всяка община от мултинационален спортен център.

Според Мариана Георгиева един такъв център може да бъде ползван и за насърчаването на инициативата „спорт по месторабота”.