НС избира до края на седмицата квотата си във ВСС?
НС избира до края на седмицата квотата си във ВСС? / netinfo

Очаква се тази седмица парламентът да избере 11 членове на новия постоянно действащ Висш съдебен съвет. Попълването на парламентарната квота на ВСС е последна точка в предложения от левицата проект за програма на НС тази седмица.

Разговорите за кандидатите и избора на членовете на ВСС продължават, коментираха депутати от Коалиция за България. Никой от мнозинството не се ангажира до момента официално с прогноза как ще бъде разпределена парламентарната квота в съдебния съвет както между мнозинство и опозиция, така и в рамките на партиите от тройната коалиция. Народни представители от мнозинството коментираха, че е възможно опозицията да има само един представител в новия постоянно действащ ВСС.

Според внесената от левицата програма тази седмица депутатите трябва да гласуват отново промените в Закона за автомобилните превози. В края на миналата седмица НС подкрепи ветото на президента, който върна текстовете за ново обсъждане заради възможността от нощен превоз на деца и ученици.

Утре парламентът трябва да избере временна комисия, която да проучи данните в искането на главния прокурор да бъде свален имунитетът на депутата от „Атака” Борислав Ноев. Тази пролет народният представител беше хванат да шофира автомобил с повече от 1,2 промила алкохол в кръвта.