/ NOVA
Офертата на Нова Броудкастинг Груп за телевизионните права за излъчване на efbet Лига бе предпочетена от БФС. Това стана ясно от думите на вицепрезидента на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев по време на днешното заседание на Изпълкома. Така елитният български футбол остава в тв каналите на групата в следващите шест години.

Големите спортни събития се завръщат по DIEMA XTRA и в PLAY DIEMA XTRA


Днес са били разгледани три оферти на телевизии. Тази на NOVA е била в пъти по-добра от останалите, стана ясно по време на заседанието на Изпълкома в четвъртък.

Единственото активно клубно футболно първенство в Европа в каналите на DIEMA EXTRA

„Едната оферта бе за 200 хиляди лв., а другата - за 3 млн. на сезон. Най-добрата е на сегашния ни партньор - 6,5 млн. лв. на сезон без ДДС. Офертата, която се одобри, бе да се продължи сегашния договор. За целия период на споразумението сумата ще бъде 32,5 млн. лв. без ДДС", заяви Фурнаджиев.

Нова Броудкастинг Груп поднови правата за излъчване на Формула 1 до края на 2021 година

На изпълкома бе решено също конгресът на Българския футболен съюз, на който да се избере нов президент на централата, да се проведе на 11 декември. До две седмици преди конкретната дата трябва да постъпят и кандидатурите за ръководител.