Нищо като прогноза за процеса срещу сестрите в Либия не е изключено, според Първанов
Нищо като прогноза за процеса срещу сестрите в Либия не е изключено, според Първанов / netinfo

При негативно решение на Върховния съд на Либия, президентът Георги Първанов очаква бързо свикване на Висшия съдебен съвет, който да преразгледа делото за българските медици. Това стана ясно на срещата с представителите на дипломатическия корпус в Сандански. „Нищо като прогноза за процеса срещу сестрите в Либия не е изключено”, каза още президентът Първанов.

Според президента на България Георги Първанов тройната коалиция ще излезе оздравена след вътрешнопартийните си сътресения. Управляващите добре разбраха урока на избирателите от изборите за български представители в Европейския парламент. Вярвам, че обявените намерения за социална политика на конгреса на БСП ще бъдат обезпечени с нужния финансов ресурс, заяви още Първанов.

Според него социалната политика не бива да бъде за сметка на финансовата стабилност.

Президентът на България засегна и темата за евентуално негативно решение на Върховния съд на Либия по процеса срещу българските медицински сестри. При подобно решение президентът на България Георги Първанов очаква бързо свикване на Висшия съдебен съвет, който да преразгледа делото за българските медици.

Нищо като прогноза за процеса срещу сестрите в Либия не е изключено, каза още президентът Първанов. Темата за българските медици в Либия не е била обсъждана между президента и дипломатическите представители.

Други новини от Благоевград