/ БСП за България
Едно от най-важните неща в политиката е да си последователен и принципен. БСП внесохме мораториум правителството на Борисов в оставка да не може да раздава концесии, да продава болници, да назначава, да сменя директори и бордове". Това пише председателят на БСП в пост във Фейсбук по повод новите партии в парламента и тяхното поведение в първите дни на 45-тото Народно събрание, цитирана от пресцентъра на партията.

БСП дава подкрепа за правителство с мандат на "Има такъв народ"

"Има такъв народ" , "Изправи се! Мутри, вън!", "Демократична България" и ДПС гласуваха "против". (Първите три партии УЖ искаха смяна на модела). След като ги разобличих от трибуната на парламента, се хвърлиха да обясняват как не му било мястото в това решение, а трябвало в отделно такова", критикува председателят на БСП Корнелия Нинова в в цитирания пост във Фейсбук.

Нинова разкри и причината: "Стар трик - като не искаш нещо да стане - да търсиш процесуални номера" и разясни: "Някои от "новите" си позволиха да нападат БСП в желанието си да изпъкнат. А сега вече са се засилили да внасят мораториум от свое име. Очевидно в паника от гафа. През това време правителството в оставка продължава да раздава, назначава и продава.

БСП реши да подкрепи Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат

И други странности станаха през първите два парламентарни дни. Атакуващите с лодка "Росенец" избраха заедно с ДПС председател на Бюджетна комисия, която да се занимава с финансите на държавата.

Много бързо истината започва да излиза наяве. Очаквам остра реакция на тези мои думи, но предпочитам да се знае истината. Продължаваме напред последователно и принципно, както сме действали и досега", написа лидерът на социалистите, цитира още пресцентърът на БСП.
БТА