/ БГНЕС
„Днес Бойко Борисов казал, че ако "Продължаваме Промяната" били внесли правителство, все щял да намери трима депутати, които са му верни и да ни подкрепи, за да продължим да управляваме. Този човек не спря да се самопредлага, само и само да се върне във властта", това заяви в свой коментар във фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова

"Помня как искаше да си подели властта с БСП през 2017 г. Отказахме. Сега си измисля удобен параван зад уж евроатлантически съюз с ПП. Отказаха му. Борисов така и не разбра, че никой не го иска", допълни тя. 

"Това, което искаме, е да променим начина, по който той управляваше България. А заедно с него това няма как да стане“, посочи още лидерът на БСП в социалните мрежи. 

По-рано пред симпатизанти и съпартийци в Бургас Бойко Борисов заяви, че от ГЕРБ няколко пъти са помогнали на „Продължаваме Промяната”. 

„Най-тежкият въпрос за това правителство беше изборът на шеф на БНБ. Помогнахме. После Украйна – помогнахме. След това беше Северна Македония. Ние не само не ги атакувахме, а внесохме предложението. След това бяха аматьорски изгонените руски дипломати. Въпреки всичко, ние пак ги подкрепихме, за да може БСП да излязат чисти. Щяхме да ги подкрепим и за правителство. Все трима депутати щях да намеря”, коментира лидерът на ГЕРБ и потвърди още веднъж, че няма да вземат втория мандат, тъй като имат определени принципи.