НДСВ нямало храстова ориентация
НДСВ нямало храстова ориентация / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Да бъде създадено министерство, което да се занимава с управлението на средствата от европейските фондове, тази своя идея ще лансират отново от НДСВ в разговорите за структурни и персонални промени в кабинета, съобщи говорителят на партията Станимир Илчев.

Идеята не съдържа намек за оглавяване от наша страна на това хипотетично ведомство, уточни той. На въпрос при какви условия жълтите биха напуснали коалицията Илчев отговори, че това би станало едва при драстични отклонения от програмата за управление и намаляване на капацитета му. „Ние нямаме храстова или храсталакова ориентация”, така Станимир Илчев коментира думите на премиера Сергей Станишев, че жълтите са избягали в храстите с гласуването си „въздържал се” при вота на недоверие към кабинета.

„Намирам това като опит на министър-председателя да говори образно. Никой не се кри, имаше 234 души в пленарната зала, нямаше храсти, освен няколко декоративни, поизхабени фикуса, за които се грижат квесторите, а не ние”, заяви Илчев. „Ако има някъде търсене на храсти, то е предпочитано през такива периоди от други колеги, извън НДСВ”, заключи той.