Татяна Дончева от Изправи се! Мутри вън!
Татяна Дончева от Изправи се! Мутри вън! / Снимка: Георги Димитров
Заместник-председателят на парламента Татяна Дончева от квотата на "Изправи се! Мутри вън!" даде десетминутна почивка и свика председателски съвет. Това стана, след като от ПГ ГЕРБ скандираха в пленарна зала: "Мутри вън" и "Таня вън".

Наложи се министърът на финансите в оставка Кирил Ананиев да напусне залата, след като дълго време стоя до трибуната, без да може да започне изказването си от скандиранията и тропането по банките в залата.

Специална комисия ще проверява предишното правителство (ВИДЕО)

Спорът между водещия заседанието Татяна Дончева и ГЕРБ започна с процедура по начина на водене, поискана от ПГ ГЕРБ.

Депутатът Димитър Главчев заяви, че водещият заседанието Татяна Дончева не е дала думата на вицепремиера в оставка Томислав Дончев, който да представи внесения в парламента План за възстановяване и устойчивост. След като не получи думата Томислав Дончев напусна пленарната зала.

"Искам да дадете думата на Томислав Дончев, който да запознае залата с плана за развитие", каза Главчев.

Парламентът прие оставката на кабинета „Борисов 3" (ВИДЕО)

Водещата заседанието Татяна Дончева отговори, че Дончев ще получи думата, но в момента са на следващата точка и прикани министър Ананиев да започне да говори.

Главчев цитира разпоредби от правилника, според които министрите могат да вземат думата по всяко време и продължи да пита водещата защо не е дала думата на Томислав Дончев и дали наистина е "за" върховенството на закона, след като правилникът на парламента, който има силата на закон, не се спазвал.

В крайна сметка след почивката бе гласувано финансовият министър Кирил Ананиев да бъде изслушан на пленарното заседание идната сряда. 
За 21 април парламентът насрочи с решение от днес и изслушване на премиера в оставка Бойко Борисов по националния план за възстановяване и устойчивост.
 
БТА