НАП изнесла данни за Пламен Юруков на антикорупционната комисия в НС
НАП изнесла данни за Пламен Юруков на антикорупционната комисия в НС / netinfo

Националната агенция за приходите е информирала комисията за противодействие на корупцията в Народното събрание за имущественото състояние на народния представител Пламен Юруков, съобщиха от агенцията.

Информацията е предоставена в доклад, подписан от изпълнителния директор на НАП Мария Мургина след писмено искане от председателя на парламентарната комисия Бойко Великов, се посочва в съобщението. В доклада са посочени данни за участието на Юруков в търговски дружества, както и информация за задълженията за данъци и осигурителни вноски на Юруков и на фирмите, в които има участие.

Всички данни, съдържащи се в доклада на изпълнителния директор на НАП, са поверителни, тъй като представляват данъчно-осигурителна информация по смисъла на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, отбелязват от НАП. Законът изрично забранява на служители на НАП да коментират публично информация за задълженията на физически лица или фирми, добавят от агенцията.

"Взаимодействието между НАП и Комисията за борба с корупцията в Народното събрание винаги е било много добро. Това не е нито първият, нито очаквам да бъде последният случай, в който ще предоставяме информация на Народното събрание.

Разкриването на данъчно-осигурителна информация е нарушение на закона и не е редно да се случва", е заявила по повод на публично изнесената в медиите поверителна информация от доклада Мургина, цитирана в съобщението.