/ netinfo
Откраднаха луксозен автомобил, който трябвало да кара деца в нужда на бала им. Благородната инициативата да се предлагат коли за бала на деца, които нямат възможност да си го позволят, стана изключително популярна в социалните мрежи. Хората се присъединяват непрекъснато и се стремят да го превърнат в "предай нататък".

В този случай обаче нещата се развили по неприятен начин. Само ден, след като била публикувана в групата „Да помогнем поне за ден“, съответната кола изчезнала от подземен паркинг на жилищна кооперация в софийския квартал „Овча купел“.

За наглата кражба сигнализира във Facebook групата Аделина Панова.


 
"Колата беше ангажирана за бала на шест деца. Две от тях са от Центъра за настаняване от семеен тип „Паисий Хилендарски“, три от преходните жилища в Горна баня, както и едно момче в неравностойно положение от село Житен", обясни Панова.
 
Колата – луксозен "Мерцедес", била на познат на Аделина. Той с радост се съгласил да помогне в благородната инициатива и веднага публикували снимка на колата му, за да може децата да я видят и да я харесат. Веднага била обещана и с нетърпение чакана от тях.

В деня, в който била публикувана, обаче, колата изчезнала.
 
"Крадците следят подобни групи и търсят слаби места, обикновено около баловете", смята Аделина.
 
"Освен кражбата, така се проваля и балът на едни деца, които заслужават да бъдат щастливи на този ден", допълни тя и обясни, че младежите няма да останат без превоз, но самата постъпка е много неприятна.
 
Автомобилът е Mercedes CLS, сив на цвят – с номер СВ 5414 ВТ. Хората умоляват, ако някой забележи автомобила, да сигнализират, както в полицията, така и на телефон 0876821591.