На конгреса на Реформаторския блок лидерите на партии призоваха ДСБ да се върне
На конгреса на Реформаторския блок лидерите на партии призоваха ДСБ да се върне / БГНЕС

Демократи за силна България да се върнат в Реформаторския блок. За това призоваха на първия си съюзен конгрес лидерите на останалите партии в блока. Същият призив бе отправен и към Гражданския съвет, чиито членове се присъединиха към новата надпартийна платформа на Радан Кънев „Нова република".

В залата присъстваха представители на ДСБ, но лидерът им Радан Кънев не бе сред тях. Емисари на Петър Москов са агитирали членове на ДСБ от цялата страна да присъстват на конгреса, написа в профила си във Фейсбук председателят на софийската организация на ДСБ Вили Лилков.

На конгреса на Реформаторския блок лидерите на партии призоваха ДСБ да се върне
netinfo

Партиите от РБ се събират на първия си съюзен конгрес

Бъдещето на Реформаторския блок не е в "социално-либералните заблуди", а в ценностите на консерватизма, заяви пред делегатите на конгреса ръководителят на предизборната кампания на блока Петър Москов.

"Умореният от парадигми българин в крайна сметка в дилемата между Кончита Вурст и Алла Пугачова, за Бога, избира Алла Пугачова. Не бива да допускаме нашата държава и нашият съюз да бъде причина най-важната идея на 20-ти за обща европейска общност да бъде разрушена и трябва да го защитаваме през призмата на собствените си консервативни ценности", каза той.

На конгреса на Реформаторския блок лидерите на партии призоваха ДСБ да се върне
netinfo

Радан Кънев сформира дясна надпартийна платформа "Нова република"

Мястото на ДСБ е в Реформаторския блок, категоричен бе Москов:

"Дали в блока трябва да бъдат приобщени отново тези, които го напуснаха? Да, трябва! Защото живо месо от Десницата не може да бъде късано в името на лична амбиция. Дали ДСБ трябва да бъде част от блока? Да, и без това огромна част от ДСБ е тук в залата. Заемане на героични пози, на неразбрани и неоценени от обществото е позиция на неудачници от задната редица".

На конгреса на Реформаторския блок лидерите на партии призоваха ДСБ да се върне
netinfo

Не може една партия да определя какво е дясното у нас, смята Меглена Кунева

Подобни призиви в изказванията си направиха също лидерите на БЗНС Николай Ненчев, на ДБГ Меглена Кунева и на СДС Божидар Лукарски.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев не бе в залата, но имаше представители партията. В профила си във Фейсбук Вили Лилков от националното ръководство на ДСБ написа, че от няколко дни трима емисари на Петър Москов обикалят структурите на ДСБ в страната или се обаждат по телефона от негово име с покана за участие в конгрес на РБ. "Същинската цел на този конгрес е да се удари ДСБ и да се заблуждават избирателите", се посочва още в съобщението.