Последното регистрирано преминаване на граница на Евелин Банев - Брендо е на 13.07. 2013 година, съобщи вътрешният министър Калин Стоянов. Тогава той е конвоиран у нас от Италия. След тази дата няма налични данни за пътуванията му, обясни Стоянов.

Историята на Брендо: От борец, през кокаинов крал и писател на духовна литература (СНИМКИ)

Силовият министър припомни, че през 2018 година Банев е обявен за международно издирване от Интерпол с червена бюлетина заради влизане в сила на присъда у нас.

Криминалистът Ботьо Ботев с разкрития за „кокаиновия крал” Брендо (ВИДЕО)

Така не става ясно как през 2021 Брендо се озовава в Украйна, където дори е придобил гражданство. След това през 2022 година това се появява и документ, с който Банев упълномощава свой адвокат да го представлява, като пълномощното е заверено от кметския наместник на врачанското село Тлачене. Той твърди, че Брендо е присъствал на заверката, но МВР не успява да потвърди това.

Проверките през годините във всички информационни масиви на граничните пунктове на България липсва информация Евелин Банев да е напускал или да е влизал обратно в страната, стана ясно още на брифинг на МВР.

Евелин Банев-Брендо се предаде доброволно на полицията

Калин Стоянов също така разкри, че през октомври 2016 г. Брендо е подал заявления за издаване на нова лична карта и нова шофьорска книжка, като такива са му били издадени със срок на валидност 2026 година. Именно това са и документите, с които преди няколко дни Банев удостоверява своята самоличност, предавайки се на правосъдието в присъствието на своя адвокат.

През всичките години МВР е издирвало Евелин Банев на всички възможни адреси, които са известни, че може да пребивава, увери Калин Стоянов.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня