/ iStock/Getty Images
Тричленно българско семейство е поставено под карантина в хотела в Тенерифе, в който един от гостите, италиански лекар, е с положителна проба за новия коронавирус. Това съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).

"Завеждащият консулската ни служба в Мадрид е в контакт с тричленно българско семейство, което се намира в хотела, и е готов да им окаже пълно съдействие при необходимост. Към момента няма данни за други български граждани в хотела. Испанските власти все още не са разпространили официална информация за националността на гостите на хотела. Хотелът е поставен под полицейско наблюдение и е затворен към момента заради съмнения за наличие на коронавирус на един от гостите - италианец. Очаква се утре да станат ясни резултатите от втория му тест и тогава испанските здравни власти ще решат какви мерки да предприемат, включително дали да поставят хотела под карантина", пише още в писмото от МВнР.

Българи под карантина в хотел в Тенерифе

По информация на БНТ семейството живее в Мюнхен и е отишло в Тенерифе на планирана почивка.

Хотел в Тенерифе на испанските Канарски острови бе заключен, след като един от гостите, италиански лекар, е с положителна проба за новия коронавирус.

На повече от хиляда гости в хотел H10 Costa Adeje Palace първоначално беше казано да останат в стаите си, докато се извършват медицински тестове.
 
БНТ, БГНЕС