/ Георги Димитров
„Честит юли, САЩ! Съюзници, приятели и стратегически партньори, обединени от споделени ценности и вярвания, заедно сме по-силни!“ – това се отбелязва на страницата на Министерството на външните работи на България в Twitter по повод националния празник на САЩ днес.

„Тъй като празнуваме 120-ата годишнина от нашите дипломатически отношения, ние подновяваме нашия ангажимент за по-добро утре!“, се казва още в публикацията.  

Радев поздрави Байдън по случай Деня на независимостта на САЩ

„Честит Ден на независимостта на нашите приятели и съюзници от САЩ! Ние сме заедно, за да надградим нашето 120-годишно трансатлантическо сътрудничество със споделени ценности и интереси“, посочва и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел в Туитър.
 


По случай Деня на независимостта – 4 юли, държавният глава Румен Радев поздрави своя колега Джо Байдън и американския народ.

Външният министър Мария Габриел поздрави и Йенс Столтенберг в Twitter за удължаването на мандата му като генерален секретар на НАТО. „Поздравления за Йенс Столтенберг за удължаването на неговия мандат като генерален секретар на НАТО. Очаквам с нетърпение по-нататъшното укрепване на нашето сътрудничество“, отбелязва Мария Гариел.
 


По-рано днес страните от организацията взеха решение да удължат с една година мандата на генералния секретар.
 

 
Таня Тодорова/БТА