/ ДПС
Преди 50 години имаше едни случайни хора, които не знаеха какво да правят в държавата и застанаха срещу своя народ. Днес пак имаме едни случайни хора във властта. Затова 32 години нашата мисия е да пазим целостта на нашата Родина България, да бъдем гарант за мира, сигурността и стабилността, да бъдем гарант за демокрацията, защото платихме много скъпа цена за нея.

Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на възпоменателен митинг в доспатското село Барутин в памет на жертвите на т.нар. „възродителен процес”, съобщиха от партията.

ДПС
ДПС

"Тук сме всяка година. Но тази година е по-особена – 50 години от онези грозни събития. След 50 години ние пак сме тук и пак говорим за права и свободи, пак говорим за шизофренията в българската политика, каза още Карадайъ. И изтъкна, че българските политици гласуват едни резолюции в Брюксел и точно обратните закони в България, особено когато става въпрос за малцинствата.

Лидерът на ДПС подчерта, че движението "ще изпълни мисията си да бъде гарант за демокрацията". "Видяхме едни грозни процеси в ХХI век. На изборите през 2021 г. отново имаше опит за потъпкване на честта и достойнството. Възрастни хора от уязвими групи ни казваха: „Милиция не е влизала в нашия дом от смяната на имената. Сега влиза”. Грозни събития в демократична, европейска, натовска България, възмути се Карадайъ.
 

ДПС
ДПС

И увери: „Ние ще пресечем тези процеси. Виждате – имаме силна парламентарна група и със законови инструменти ще пресечем рушенето на демокрацията и държавността в нашата Родина. Заедно ще го направим.”