/ Thinkstockphotos
Русия трябва да отговори реципрочно на изгонването на руските дипломати от България, заяви ръководителят на комисията по международни въпроси на Съвета на федерацията Константин Косачов.

В такива случаи принципът на реципрочност е практически абсолютен, а отклонения от него може да има само в изключителни случаи”, подчерта Косачов и допълни, че в тази ситуация няма основания да се отказват от този принцип.

„Персона нон грата“ за двамата руски дипломати, разследвани за шпионаж у нас

На официалната си страница във Facebook руското дипломатическо представителство у нас съобщи, че на посланика му е връчена съответната нота. "Не са предоставени доказателства, потвърждаващи осъществяването от тяхна страна на дейността, несъвместима със статута им", се казва в съобщението.Подчертава се, че служителите ще напуснат приемащата страна в указания в нотата срок.

Още двама руски дипломати са извършвали шпионска дейност у нас

„Смятаме решението на българските власти да разпространи тази информация в публичното пространство преди посолството да бъде официално уведомено, за неотговарящо на традиционно конструктивния дух на отношенията между държавите ни”, се казва в съобщението.
БГНЕС