/ БТА
„Опасявам се, че сценаристът на целия хаос се намира в Президентството и това е Румен Радев", това заяви на влизане в парламента Даниел Митов от ГЕРБ-СДС.

"Неговата цел е да бъде избран за втори мандат. В негова полза е служебният кабинет да управлява, Бойко Рашков да бъде вътрешен министър и да продължи с манипулацията на изборите, както го направиха миналия път. На предишния вот те тормозиха брутално наши членове и симпатизанти. Радев е човекът, който носи отговорност за ситуацията в момента. Създаде тежко разделение в обществото", допълни Митов. 

Депутатите от „Има такъв народ“ напуснаха пленарната зала

По думите му неспособността на партиите да се разберат за съставяне редовен кабинет е довела до политическа криза, която скоро може да се превърне в икономическа.

Трябва да се справим с инфлацията, с нова вълна от коронавируса, да подготвим учениците за евентуално дистанционно обучение. Естествено, че изходът е стабилно правителство, подкрепено от мнозинство. Партиите,които трябваше да го направят, не успяха да се справят. Ако някой дойде да говори с нас, ние сме отворени за това”, каза още Митов.

Манолова: Все още има мостове, които не са изгорени, разговор без диктат и инат би довел до положително решение

И допълни, че от ГЕРБ-СДС вече са готови с имената на проектокабинета им, но ще върнат веднага мандата, след като им бъде връчен.