Министрите решават за поста на Мичев от Агенцията за бежанците
Министрите решават за поста на Мичев от Агенцията за бежанците / снимкa: Sofia Photo Agency
Министрите решават за поста на Мичев от Агенцията за бежанците
26129
Министрите решават за поста на Мичев от Агенцията за бежанците
  • Министрите решават за поста на Мичев от Агенцията за бежанците

Очаква се на днешното си заседание правителството да вземе решение за освобождаване на Светослав Мичев от поста му като председател на Държавната агенция за бежанците. В понеделник премиерът Бойко Борисов уволни двамата заместници на Мичев заради констатирани тежки нарушения при управлението на агенцията. Тогава Борисов обяви, че прокуратурата е сезирана да разследва и председателя на ведомството.

Ден по-късно Светослав Мичев беше привлечен като обвиняем за умишлена безстопанственост, като според Софийската районна прокуратура причинените щети са на стойност около 200 000 лева. Преди привличането му като обвиняем Мичев заяви за Дарик, че не може да се говори за източване на агенцията.

„Не правя драма от това, че ще бъда освободен. Бях останал единствения от предишното управление, така че нищо чудно няма в това. Неприятното е начина, по който се прави - с тези обвинения. Аз за себе си знам, че не съм виновен в нищо. Но ако трябва да се доказва това и пред други инстанции, ще бъде много неприятно", обясни той.

По думите му обвиненията към него са заради една стара сграда в село Баня, до Нова Загора. „Там имаме приемателен център и трябваше да се направят ремонти, да се смени покрива, дограмата, да се ремонтира парното. Всичко това е направено", каза той. „Проверката, а те са ходили там още в петък, би трябвало да са видели, че това е направено и няма как да се скрие", допълни той.