Миков уволни шестима служители на МВР
Миков уволни шестима служители на МВР / Sofia Photo Agency
Министърът на вътрешните работи Михаил Миков е уволнил шестима служители на ведомството, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Със заповед на министъра е уволнен служител в районно управление "Транспортна полиция" – Русе. На 15 март около обяд след употреба на алкохол полицаят катастрофирал с автомобила на съпругата си и избягал от местопроизшествието. По-късно при изясняването на случая двамата съпрузи опитали да заблудят служителите на КАТ – твърдели, че жената е шофирала.

Заради шофиране в нетрезво състояние и предизвикани пътно-транспортни произшествия са уволнени старши полицай в група "Охрана на обществения ред и превенция" към "АЕЦКозлодуй" и пожарникар от Свищов. Уволнени са и двама гранични полицаи. Единият бил командирован на ГКПП "Кулата". Докато извършвал паспортно-визов контрол на трасе "влизащи", той взел банкнота от 10 евро от българин, шофьор на микробус, за да го пропусне да влезе безпрепятствено в страната.

Другият уволнен е служител на ГКПП "Калотина". По време на работа, за да избегне митнически контрол, той се опитал да пренесе със служебен автомобил около 100 стека вносни цигари без бандерол.