Местан: България да приема по-спокойно сигналите от Европа
Местан: България да приема по-спокойно сигналите от Европа / снимка: Sofia Photo Agency
Ако тези структурни и персонални промени бяха реализирани в пакет с актуализираните акценти на управленската програма от Хисар, вероятно щяхме да лишим опозицията от доста сериозни основания да твърди, че тези промени не са осмислено управленско решение, а са съглашателство с конюнктурата, едва ли не резултати на принуда. Така коментира Лютви Местан – заместник-председателят на ДПС ремонта в кабинета Станишев.

В „Денят” на Дарик Местан коментира още, че България като страна членка на ЕС би следвало да приема малко по-спокойно сигналите, които идват от Европа, „да не ги смята непременно като заместващо националната политика подсказване отвън”.

„Адресат на структурните и персоналните промени, в които съзираме властови рефлекс на актуализираната програма за управление на страната от Хисар, е на първо място българската общественост, но не крием и че адресат на тези промени са и партньорите ни от Европейската комисия”, коментира още заместник-председателят на ДПС.

Ние сме длъжни да преодолеем проблемите не само с промени, но и с провеждането на определени политики, смята заместник-председателят на ДПС. По думите му изборът на Михаил Миков за вътрешен министър е повече от удачен и България ще получи от европейските си партньори нов кредит на доверие за действията си в сферата на вътрешната сигурност и правосъдието.

Цялото интервю с Лютви Местан чуйте в прикачения звуков файл.