Марио Николов: Делото срещу мен е опит да ме изместят от пазара
Марио Николов: Делото срещу мен е опит да ме изместят от пазара / netinfo

Подсъдимият за източване на 7,5 млн. лева по САПАРД бизнесмен Марио Николов заяви, че делото срещу него е опит за изместване от пазара в полза на френски фирми, и че това е показен процес, че България може да защитава европейските интереси. Той смята, че се опитват да го превърнат в сапунче за измиване на мръсни политически ръце.

Според Николов България се връща към епохата "Вишински" – прокуратурата обвинява и осъжда едновременно. След пресконференцията той раздаде на журналистите по две кутии гъши дроб негово производство с марката „Премиер”.

Ето какво още коментира Марио Николов:

Аз съм твърде удобен, очевидно е, че засягам чужди икономически интереси в други държави. След моето задържане през 2007 г. в една световна търговска верига от европейски конкурент пристигна писмо с четири страници зловещи писания за мен, с единствената цел да бъде прекратен договора, които веригата има с нашата компания и доставките да бъдат поети от френски фирми. Това е втората по големина търговска верига в света. И защо трябваше да бъде направена една показна акция – за да се покаже, че българското правителство може да брани европейските интереси и европейските средства. Има такива индикации – Марио Николов да стане сапунчето за измиване на мръсни политически ръце, защото един случай нарочно се подклажда, за да могат да се забравят всякакви други случай, които не следва да се разследват. Политици от много време мечтаят отново да политизират съдебната система. И аз не съм убеден, че европейската комисия иска политизиране на българката съдебна система.