Мая Манолова към ГЕРБ: Яд ви е, че не можахте да осъществите изборната си измама
Мая Манолова към ГЕРБ: Яд ви е, че не можахте да осъществите изборната си измама / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

В отговор на декларацията на ГЕРБ, представена от Цвета Караянчева по казуса с печатницата "Мултипринт", Мая Манолова заяви от парламентарната трибуна, че било неин дълг, като български гражданин, да пусне сигнала за нарушения в печатницата: „Във времето на "империята на Борисов и Цветанов" нямаше много куражлии, които да пуснат подобен сигнал.

"След като три и половина години гледахме бившия вътрешен министър и настоящ депутат в ролята на съдия, доживяхме да гледаме Цвета Караянчева в ролята на прокурор", каза още Манолова, цитирана от БТА.

Тя смята, че ГЕРБ ги е "яд", защото не са могли да "пуснат в ход цялата си изборна измама". Тогава наистина вотът щеше да бъде различен и за пореден път ГЕРБ щяха да са откраднали изборите на хората, посочи Манолова, която добави, че печатницата е собственост на общински съветник от ГЕРБ.

Нека хората си отговорят сами дали собственикът на тази печатница има "някакво странно хоби" да си печата по 500 000 бюлетини, за да "си ги държи в двора на печатницата или те са били готвени за нещо друго - за фалшификация на изборите, посочи народният представител".

По думите й с приемането на новия Изборен кодекс ще се приключи с изборните измами. Вече изборите ще се "играят" по честни и прозрачни правила, каза Манолова и добави, че "епохата на "Мултипринт" е приключила окончателно".