пресконференция ГЕРБ
пресконференция ГЕРБ / БГНЕС
: Морални стожери могат да бъдат хора, които са показали морал
99481
: Морални стожери могат да бъдат хора, които са показали морал
  • : Морални стожери могат да бъдат хора, които са показали морал
"ГЕРБ не предава партньорите си във властта" - така отговориха депутатите от парламентарната група на ГЕРБ на критиките от страна на левицата, отправени по-рано през деня. От партията на Бойко Борисов защитиха и параметрите на държавния бюджет за следващата година.
 
По-рано на пресконференция соцлидерът Корнелия Нинова отправи критики към проектобюджета за следващата година.
 
Създадените устойчиви условия за растеж и предвидимост за икономически активните субекти увеличават БВП, каза Александър Иванов от ГЕРБ. Той допълни, че през 2009 година БВП е бил на нива от 55 млрд. лева, а за 2018 година очакваме БВП да достигне 110 млрд. лв. или два пъти повече.
 
"Повече пари в бюджета се събират и от по-добрата работа на приходните агенции - НАП, митници, както и добрите законодателни инициативи - предложения за законодателните политики, предприети от правителствата на Борисов и от парламентарната група на ГЕРБ", каза Александър Иванов от ГЕРБ.

пресконференция ГЕРБ
БГНЕС

Неговият колега Маноил Манев пък каза задочно на Нинова това, което според него тя трябвало да чува всеки ден: "Не можеш да си морален стожер, за говориш за правата, да даваш морални оценки, когато в твоята парламентарна група се намира Манол Генов. Повече няма да цитираме, има безкрайна редица от такива примери, но дотук. Морални стожери могат да бъдат хора, които са показали морал".