Майката на убитото дете от Русе била тормозена от бащата на Пламена
Майката на убитото дете от Русе била тормозена от бащата на Пламена / снимка: БГНЕС

Заплита се историята около трагедията в Русе. Навръх Великден, в изблик на ярост, баща уби 7-годишната си дъщеря. Нова ТВ откри майката на детето - на 400 километра от мястото на убийството.

Днес от официално изявление на полицията стана ясно, че бащата сам е закарал момиченцето след побоя в болницата. Когато пристигнал там, детето вече било мъртво. Отначало казал на полицаите, че дъщеря му си играела, паднала и се ударила в печката.

Майката Деница Василева е съсипана и е на успокоителни. Самата тя години е страдала от физически и психически тормоз, нанасян и от въпросния Пламен. Деница показа документи, доказващи нанесените й травми. Тя обясни, че след развода и двете деца са присъдени на бащата, само защото тя не е имала жилище.

„Хората са били свидетели неведнъж на насилие над дете, но обществото абдикира от проблемите", споделя тя.

Социалните работници съветват всеки, който забележи дете в риск, да сигнализира. Кой и кога е дал знак на Закрила на детето, че малката Пламена е била тормозена, не стана ясно. Хората във входа твърдят, че сигнал е имало, а социалните работници не знаят за него. И в училището, в което 7-годишното дете е било в първи клас, не знаят да е била тормозена.

Междувременно излязоха нови факти около убийството на Пламена.

„Има нанесени удари по цялото тяло на детето, като са използвани тъпи предмети, използвани са ръцете. Няма употреба на алкохол нито от бащата, нито от жената с която живее", обясни директорът на ОДМВР Георги Великов.

От полицията определят бащата като скандален тип. По-малкото дете - Десислава е под полицейска закрила. Ако биологичната и майка, която живее в Септември, пожелае, може да подаде молба за родителските права над детето.

Източник: NovaNews.bg