Майката на Стоян Балтов се страхува, че убийците му ще се укрият
Майката на Стоян Балтов се страхува, че убийците му ще се укрият / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Близките на студента Стоян Балтов се притесняват, че тримата осъдени за убийството му ще изчезнат преди да бъдат отведени в затвора, съобщава Нова телевизия.

„Писали сме писма до Висшия съдебен съвет, до главния секретар на МВР, до главния прокурор на България, до премиера, че убийците са на свобода и ще се изпокрият", заяви в предаването „Здравей, България" по Нова телевизия Зарка Димова, майка на студента Стоян Балтов, който беше убит през 2008 година пред дискотека в „Студентски град".

Висшият касационен съд потвърди в понеделник присъдите от по 18 години затвор на Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов. Съдът прие, че тримата са убили Стоян Балтов по особено жесток начин с нанасяне на удари с тъпи и твърди предмети. Според прокуратурата убийството е по хулигански подбуди.

От произнасянето на присъдата до изпълнението ѝ обаче минават някакви дни. На първа инстанция обаче тримата бяха оправдани и пуснати на свобода с мярка „подписка".

„Същите институции сме уведомили и затова, че убийците са на свобода", заяви Зарка Димова: „Мерките им бяха разгледани още на първото дело, мисля, че това е грубо нарушение на наказателния кодекс".

От ВСС са им отговорили, че няма нарушение, но роднините са убедени, че има такова.

Източник: Novanews.bg