Левски победи Верея с 10:9 след изпълнение на дузпи (1:1 в редовното време) в баража за Лига Европа и спечели място в европейския турнир.
 
В редовното време на решителния бараж за място в Лига Европа столичани поведоха с гол на Божидар Краев в 44-ата минута, а Иван Бандаловски изравни в допълнителните минути на мача.
 
След продълженията, в които не паднаха нови попадения дойде ред и на дузпите. При изпълненията от бялата точка пропуски за Верея направиха Елиаш, Педро Еуженио и вратарят Колев, който изтърва последната дузпа. За Левски пропуски направиха Бурабия и Александър Александров, обобщава Gong.bg.
 
Феновете на Левски излязоха на протест (ВИДЕО)

Голяма част от привържениците на Левски бойкотираха този мач, а преди неговото начало блокираха за около 15 минути бул. "Ботевградско шосе" в знак на протест срещу беззаконието в България и родния футбол. Повечето от тях се появиха на стадион "Георги Аспарухов" към 15-ата минута в сектор А и скандираха обидни възгласи към Българския футболен съюз.
 

БГНЕС


В 28-ата минута те успяха да прекъснат за кратко мача, след като хвърлиха кенчета бира по терена. Прекъсването продължи две минути и играта бе подновена.

Повече за мача и събитията преди и след срещата четете на Gong.bg:

Бандаловски пи бира от фенове на Левски

Вратарят на Левски със счупена лицева кост

 
Феновете на "сините" след края на двубоя изпратиха треньорското ръководство на Левски с викове "Оставка".