/ БГНЕС, архив
Славиша Стоянович повече няма да бъде треньор на Левски, съобщава Gong.bg.
 
Специалистът се е разбрал с новия изпълнителен директор Павел Колев и ще разтрогне по взаимно съгласие само пет месеца преди края на контракта си. Мястото на словенеца със сръбски паспорт ще бъде заето от Георги Дерменджиев.

222 юли 2018 г.: Левски си стисна ръцете със Славиша Стоянович

Очаква се новият силен човек на „Георги Аспарухов“ - Павел Колев - да лети за Кипър във вторник. Много е вероятно с него да пристигне и новият треньор.

Георги Дерменджиев вече потвърди пред Дарик, че е поел предизвикателството да поеме треньорския пост в Левски. „Преговорите се развиха светкавично. Снощи до късно имахме среща с Павел Колев. Знам, че Левски е една огромна отговорност, но не се притеснявам от нищо. Левски е запазена марка, от която всеки трябва да има респект“, заяви Дерменджиев.

Той допълни, че е получил уверение от Павел Колев, че структурните промени, които се случват в синия клуб, ще са за добро.
 

БГНЕС, архив


Славиша Стоянович пристигна "Герена" през лятото и замени Делио Роси. Словенецът записа 20 мача начело на отбора, в които "сините" постигнаха 13 победи, две равенства и пет загуби, три от тях в последните шест кръга.

25 юли 2018-а: Левски се раздели с Делио Роси

Тимът има актив от 41 точки след първите 21 кръга на Първа лига, заемайки трето място във временното класиране. Сините изостават на 10 точки от Лудогорец и на 4 от ЦСКА-София.
 

БГНЕС, архив


В България Георги Дерменджиев за последно работи в Лудогорец. Първоначално бе помощник, а в последствие и старши треньор на тима. Под негово ръководство разградчани спечелиха три шампионски титли, както и една купа; два пъти играха и в групите на Шампионската лига. Двете страни се разделиха през 2017 г., а през 2018 г. треньорът за кратко води казахстанския Ордабаси.
gong.bg