Левицата иска обяснение за договорите с Русия
Левицата иска обяснение за договорите с Русия / netinfo
Да бъдат изслушани в парламента премиера Сергей Станишев и министрите, участвали в преговорите с руската делегация при подписване на споразуменията по време на посещението на Владимир Путин у нас. Това ще предложи левицата на парламентарните групи на мнозинството по решение на Изпълнителното бюро на БСП.

По думите на говорителя на БСП Ангел Найденов, изслушването на премиера се налага, аз да бъдат информирани по-подборно за параметрите на сключените икономически споразумения с Русия. Позицията на БСП е, че българските участници в преговорите са положили повече усилия, за да удовлетворят националния интерес. Найденов съобщи още, че до края на седмицата ще бъде предложен състав, предмет на дейност и срок на действие на временната парламентарна комисия по случая Куйович.

Сред другите решения на соц.ръководството днес е било това за включването в информационната кампания на пациентския съюз „Здраве” – Кажи си мнението за здравната реформа.

По повод поисканата от Атака оставка на парламентарния председател Георги Пирински заради променения ред за достъп на журналистите в Народното събрание, говорителят на БСП коментира: Даваме си сметка, че тогава, когато са предприети определени действия, засягащи медиите, е възможен негативен политически ефект.