Лекари: Готви се приватизацията на Шейново
Лекари: Готви се приватизацията на Шейново / netinfo

Предишният борд на директорите на болница „Шейново” ще изпрати писмо до Комисията по здравеопазване към ЕС с настояване да се преразгледа решението на Столичния общински съвет за смяна на борда. Това съобщи доцент Здравка Богословова, заместник-директор по лечебната дейност в „ Шейново”. В писмото те ще напишат, че единственият мотив за смяната на борда, който им е представен от общинските съветници, е изтичане на мандата, което според тях е неоснователна причина.

Според доцент Богословова смяната на досегашния директор на „ Шейново” Димитър Драгиев е с цел по-лесната приватизация на лечебното заведение:

„Това е една стъпка да се сложи човек, който впоследствие ще приватизира болницата при излизане на Закона за приватизация в здравеопазването, защото ако д-р Драгиев беше на поста си, нямаше да е толкова лесна една приватизация”, каза още доцент Здравка Богословова.

Лекари и специалисти от лечебното заведение казаха, че от четири години се води борба за смяна на борда и припомниха, че само съветници от квотата на ГЕРБ са гласували за премахването на Драгиев. За нов директор на „Шейново” е избран д-р Иван Костов, който досега е работил във Военна болница. Според предишното ръководство новият екип е твърде млад и целта е да се закрият много дейности и да се извършва само високоплатена медицина.