Лазар Колев вярва, че скоро ще бъде свободен
Лазар Колев вярва, че скоро ще бъде свободен / снимка: DarikNews.bg, архив
Лазар Колев вярва, че скоро ще бъде свободен
60779
Лазар Колев вярва, че скоро ще бъде свободен
  • Лазар Колев вярва, че скоро ще бъде свободен

Осъденият на доживотен затвор без право на замяна за убийството на сестрите Белнейски Лазар Колев вярва, че ще излезе на свобода след заседанието на Пловдивския апелативен съд на 29 януари.

В интервю за Дарик Колев обяви, че няма да търси отмъщение за годините в килията. На 31-и януари се навършват седем години от смъртта на Росица и Христина Белнейски.

През 2006-а обезобразените им тела бяха открити от козар в местността „Грамадите" между Брацигово и Пещера. Едно от най-скъпите и най-скандални дела в най-новата история на България ще се гледа отново в Пловдив, след като върховните магистрати върнаха делото на по-долна инстанция заради пропуски в доказателствата.

Лазар Колев е готов да се подложи на всички видове експертизи отново, за да докаже своята невинност: „Пазарджишкият окръжен съд ме осъди, когато ми прочете присъдата, дори и не ме гледаха в очите, което е... Дори днес имах рожден ден, майка ми беше донесла доста бонбони, три кутии някъде, но не съм черпил нарочно никой. Смятам, че трябваше да съм си навън, не ми е мястото тук. Съгласен съм ДНК проби да дам, кръв".

Той обаче не е съгласен да се подложи на детектор на лъжата за втори път. Смята, че през 2009 г. са подменили взетата му ДНК: „Бил съм много голям глупак, защото съм вярвал и съм искал да докажа, че нямам нищо общо. Ако човек знае, че е виновен, няма да седне на детектора на лъжата. Те са решили вече да ми повдигнат обвинение и впоследствие вече след 40 дни ми подхвърлиха една експертиза под носа, като гласят компютрите трима-четирима човека".

Колев е категоричен, че ако наблюдаващ делото във вторник е апелативният прокурор на Пловдив Иван Даскалов, с адвокатите му ще поискат отвод: „Влезе ми в килията, седна ми на леглото... и ме заплаши. Каза ми, че ще ме наредят, ще ме гласят...".

Осъденият на доживотен затвор без право на замяна за жестокото убийство на Росица и Христина Белнейски се срамува от обвиненията срещу него и не спира да вярва, че скоро ще бъде свободен. „Не искам да губя надежда. Вярвам. Не съм опасен човек", каза още Колев.

Цялото интервю с Лазар Колев слушайте на radio.dariknews.bg